[/slide] [slide] image 
  • image
  •  
  • image
  • image
  • image
  • image 
  • image  
  • image
  • image  
  • image

"Obrazovanje je zlatni ključ slobode." – Džordž Vašington Karver

 

"Dan ružičastih majica" u OŠ "Vuk Karadžić"

24.2.2021. godine

Dan ružičastih majica obeležava se 24. februara kako u svetu tako i u našoj školi. Zapravo, ovaj dan predstavlja borbu protiv vršnjačkog nasilja, pa samim tim i teme koje su se prožimale kroz stvaralačku radionicu koju smo organizovali u školskom dvorištu naše škole, su usko povezane sa nasiljem. 

Učenici OŠ “Vuk Karadžić” su kroz literarlne radove, crtanje i pevanje slali poruku mira i solidarnosti sa svom decom koja su žrtve nasilja. 

Cilj ove stvaralačke radionice je bio pre svega da učenici osveste koje vrste nasilja postoje, a zatim da svoje znanje prenesu kroz umetničko izražavanje i zajedno pošalju poruku mira. Smatramo da je od velike važnosti sa učenicima voditi razogovre i izvan obeležavanja ovakvih datuma, uticati na verbalizovanje svih tipova nasilja i stvarati poverenje jedni izmedju drugih, jer samo ovim načinom rada možemo uticati da se nasilje prepozna, verbalizuje i na vreme zaustavi.

Uz koordinaciju pedagoško-psihološke službe radionicu su sproveli:

Dženana Šaljić – koordinator Tima za kulturne i javne delatnosti škole

Emina Pepić – koordinator Tima za međupredmetne kompetencije

Nerkesa Dreković – Učenički parlament

Kemal Maličević

Naza Numanović – razredna nastava

Nermina Sejdović – razredna nastava

 

 

 

OBAVJEŠTENJE

28.12.2020.god.

Poštovani članovi Nastavničkog vijeća, obavještavamo Vas da će se posebna sjednica za davanje mišljenja za izbor direktora škole održati dana 30.12.2020. godine sa početkom u 13h u prostorijama IO škole u Dubovu. Obavezno pridržavanje svih epidemioloških mjera i nošenje maski!

Osnovna škola "Vuk Karadžić" u Tutinu uspešno završila prvo polugodište

19.12.2020.god.

Za  osnovne i srednje škole u celoj Srbiji sutra počinje zimski raspust, a zvanično, na pauzi će biti od 21. decembra. Đaci će u klupe ili na onlajn nastavu da se vrate 18. januara.

Zajedničkim radom i zalaganjem nastavnika, učenika i roditelja nastava prvog polugodišta u osnovnoj školi "Vuk Karadžić" u Tutinu se uspešno realizovala, uprkos svim problemima u novonastaloj situaciji. Svi učesnici u vaspitno-obrazovnom procesu su pokazali odgovornost, zalaganje i trud koji se itekako primećuje. Svaki nastavnik je dao obrazložen predlog ocene a oni učenici koji nisu zadovoljni, ocene su mogli popraviti dolaskom u školu po dogovorenom terminu.

Nastavi sa čitanjem

OBAVEŠTENjE RODITELjIMA I UČENICIMA- NASTAVA NA DALjINU

03.12.2020.god.

S obzirom da je Vlada Republike Srbije donela Uredbu o Dopuni uredbe o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti Covid-19  i da je kalendar obrazovno-vaspitnog rada osnovnih škola usklađen sa istom, a u cilju očuvanja bezbednosti i zdravlja učenika i zaposlenih, Osnovna škola Vuk Karadžić, kao i ostale škole iz sistema osnovnih škola, dobila je Uputstvo za organizaciju rada i završetak prvog polugodišta školske 2020/2021. godine (Broj: 611-00-00360/2/2020-03 od 27.11.2020.g.) u kome se navodi:

Promena kalendara obrazovno-vaspitnog rada ogleda se u sledećem:

Nastavi sa čitanjem