[/slide] [slide] image 
  • image
  •  
  • image
  • image
  • image
  • image 
  • image  
  • image
  • image  
  • image

“Obrazovanje je najmoćnije oružje koje možete koristiti da promjenite svijet.” - Nelson Mandela

 

POSETIOCI SAJMA KNJIGA – PRAZNIKA KNJIGE

23. oktobar 2023.

U ponedeljak, 23. X 2023. god., učenici OŠ Vuk Karadžić posetili su Međunarodni beogradski sajam knjiga. Učenički parlament je, tradicionalno, iznjedrio ideju o poseti Sajmu knjiga, sačinio plan i ciljeve putovanja, koje je realizovano u organizaciji škole.

Interesovanje za posjetu Sajmu izrazilo je 100 učenika naše škole, koji su sa razrednim starešinama, direktoricom škole i bibliotekarima, pošli prema Beogradu u 5:00h. Vrijeme posvijećeno posjeti ispunili su obilaskom hala, različitih štandova, upoznavanju najznačajnijih domaćih i brojnih inostranih pisaca i izdavača... Imali su priliku pratiti različita predavanja, okrugle stolove i promocije. Dostupna im bila bogata literatura. Pažljivo su birali nove naslove kojima će obogatiti kućnu biblioteku, ili pokloniti nekom Da je opravdan  i ovogodišnji sajamski slogan Živele knjige potvrđuju i učenici OŠ Vuk Karadžić . 

Nastavi sa čitanjem

PUTEŠESTVIJE ČLANOVA FOLKLORNE SEKCIJE-AMBASADORA ŠKOLE

10.oktobar 2023.

Prethodnih godina folklorna sekcija predstavljala je neizostavan dio  priredbi i manifestacija održanih u našoj školi, ali i van nje, povodom obilježavanja značajnih događaja i datuma. Sa ciljem da kroz igru  razvija ljubav prema narodnoj tradiciji i da čuva kulturno-umjetničko nasljijeđe, folklorna sekcija OŠ ,,Vuk Kradžić“ postala je vidljiva i van granica države. 

Na poziv predsednika KUD Sebilj, Elvisa Mujevića, članovi folklorne sekcije  boravili su u Austriji u periodu od 5. X 2023. do 9. X 2023. god. i uzeli učešće u kulturno umjetničkom programu ,,Dani folklora". Predstavili su se različitim kooreografijama, a svakodnevnim nastupima izazvali oduševljenje publike. Pored naše sekcije, nastupili su brojna kulturno umjetnička drustva iz Austrije i okoline, kao i kulturno umetničko društvo iz Makedonije. Članovi folklorne sekcije predstavili su našu školu i naš grad u najlešem mogućem izrazu.

Naime, u našoj školi već dvije godine djeluje folklorna sekcija za učenike od V do VIII razred. Formirana na inicijativu direktorice Sadete Nasufović, i broji više desetina članova, ljubitelja i talenata narodne igre. 

Nastavi sa čitanjem

Dječija nedjelja - "Maskenbal"

5.oktobar 2023. 

"Dječija nedjelja" obilježava se svake godine u prvoj sedmici oktobra. U našoj školi je obilježena nizom aktivnosti, a jedna od njih, koju djeca najviše vole, jeste maskenbal. 

Danas je na nivou vijeća 1.razreda održan maskenbal. Djeca su, na školskom dvorištu prošetala u svojim kostimima. Kostime, koje su ovi mališani pripremili i nosili zapravo su kombinacija dobrih ideja, snalažljivosti i roditeljskog entuzijazma. Ovi mališani su zaista oduševili, pa čak i izmamili osmehe prisutne publike. Bilo je tu gusara, spajdermena, princeza, nindža kornjača, i još mnogo originalnih likova.

 

  

Nastavi sa čitanjem

Kad se male ruke slože sve se može, sve se može

5.oktobar 2023.

U nizu različitih kreativnih radionica učenici drugog razreda pokazali su različita interesovanja iz svakodnevnog života. 

U okviru Dječije nedjelje, ta interesovanja su realizovali zajedno sa svojim učiteljicama kroz različite aktivnosti: kroz likovne radove na temu " Veliko srce djece Srbije",  dramsku sekciju, recitacije, društvene igre. I još niz zanimljivih aktivnosti gdje su učenici učestvovali. Slike možete pogledati u prilogu.

  

  

Nastavi sa čitanjem

Predškolci u posjeti našoj školi

4.oktobar 2023.

 

U srijedu, 4. oktobra, u okviru manifestacije “Dani Resulullaha”, prostorije naše škole posjetila su vedra i nasmijana lica dječice Predškolske ustanove "Nahla", zatim upravnik ove ustanove, prof. Selmo-ef. Duljević, kao i vaspitačica Refija Rizvanović. 

Prilikom posjete, đacima i učiteljicama su uručili prigodne poklone i ovom prilikom im se srdačno zahvaljujemo.