[/slide] [slide] image 
  • image
  •  
  • image
  • image
  • image
  • image 
  • image  
  • image
  • image  
  • image

"Obrazovanje je zlatni ključ slobode." – Džordž Vašington Karver

 

Rasporedi nastave za osnovnu školu

02.12.2020.god.

Svi nastavni sadržaji, u skladu sa programom nastave, prikazivaće se prema prethodno utvrđenom rasporedu.

Za učenike prvog ciklusa osnovnog obrazovanja i vaspitanja (I-IV razreda) svi obrazovni sadržaji se emituju putem multimedijske platforme RTS Planeta, a dostupni su i preuzimanjem besplatne aplikacije "RTS Moja škola" za mobilne telefone i tablete, zatim na sajtu RTS-a i na veb stranici mojaskola.rtsplaneta.rs.

Nastavi sa čitanjem

Projekat: "Pokažimo lice životne zajednice"

26.11.2020.

"Ako zapustiš rad iščeznuće ti veštine!"

(Kineska poslovica)

"Gde su potrebne ruke, reči su suvišne"

(Ezop)

Učenici trećeg razreda, zajedno sa učiteljicom Mersijom Kačapor, u okviru predmeta Priroda i društvo imaju nastavnu temu u kojoj detaljno obrađuju životne zajednice.

Da bi se postiglo trajnije pamćenje sadržaja i ozbiljna tema približila deci ovog uzrasta upravo sistematizaciju kroz kreativne aktivnosti može da pomogne u tome.

Nastavi sa čitanjem

U OŠ "Vuk Karadžić" obeležen Međunarodni dan tolerancije

16.11.2020.

Međunarodni dan tolerancije obeležava se 16. novembra u celom svetu, pa i u našoj školi. Nizom aktivnosti nastavnice srpskog i bosanskog jezika Nejma i Emina Pepić održale su radionicu sa odeljenjima VII-4 i V-4 i ukazale na prave vrednosti međusobne tolerancije.

Cilj obeležavanja Međunarodnog dana tolerancije bio je da svi zajedno treba da gradimo kulturu mira i razumevanja, da radimo na stvaranju otvorenog i tolerantnog društva koje uvažava različitost i svima pruža jednake šanse i mogućnosti.

Nastavi sa čitanjem

Likovna radionica : SLIKARSKI MATERIJALI I TEHNIKE

16.11.2020.

Ovih dana učiteljica Nermina Sejdović je sa svojim učenicima četvrtog razreda organizovala likovnu radionicu pod nazivom  "Slikarski materijali i tehnike", sistematizacija  dosadašnjeg rada iz likovne kulture. Na ovom času cilj je bio objediniti priču o slikarskim materijalima i tehnikama. Obnovili smo slikarske tehnike KOLAŽ, DEKOLAŽ, ASAMBALAŽ  kroz učeničke radove objasnili način rada ovih slikarskih tehnika.

Različite kompozicije dobili smo upotrebom geometrijskih oblika(krug , trougao, kvadrat , pravougaonik) kao i različitim  vrstama linijama. Slikarsku tehniku VAJANJE odradili smo kroz temu JESENJI PLODOVI, koristeći plastelin i glinu.

Izložba svih radova predstavljena je na kraju času, a učenici su bili sami svoji kritičari.

   

Nastavi sa čitanjem

Prvaci u poseti školskoj biblioteci

3.11.2020.

U mesecu novembru, školsku biblioteku posetili su učenici prvog razreda. Upoznavanje sa školskom bibliotekom prvaci su doživeli sa velikom radošću prepoznajući knjige koje su im za laku noć čitali njihovi roditelji.

Svi su sa oduševljenjem prelistavali knjige, komentarisali i pokazivali sadržaje jedni drugima. U razgovoru sa bibliotekarom aktivno su učestvovali iznoseći da znaju pravila koja treba da poštuju u biblioteci i kada iznajmljuju knjige. Otišli su uz obećanje da će dolaziti i pozajmljivati knjige i čuvati ih da bi i druga deca mogla da uživaju u njima i koje će obeležiti njihovo detinjstvo.

 

Nastavi sa čitanjem