[/slide] [slide] image 
  • image
  •  
  • image
  • image
  • image
  • image 
  • image  
  • image
  • image  
  • image

"Obrazovanje je zlatni ključ slobode." – Džordž Vašington Karver

 

Seminar "Uporišne tačke u nastavi matematike"

17. novembar 2019.

U OŠ "Vuk Karadžić" u Tutinu realizovan je seminar na temu "Uporišne tačke u nastavi matematike". Organizator seminara je Društvo učitelja Tutina (predsednik Muhamed Dreković) u saradnji sa SURS-om. Autori i realizatori seminara: Jasmina Stojković (pedagoški savetnik, specijalista metodike nastave matematike), Snežana Milojković (pedagoški savetnik, master obrazovnih politika, predsednik Saveta učitelja Republike Srbije) i Ivica Županjac (profesor razredne nastave).

 

Opšti ciljevi seminara su: Razvijanje kompetencija nastavnika i učitelja za istraživački pristup, kreativnost, logičko mišljenje i funkcionalna znanja, stvaranjem novih nastavnih matematičkih situacija. 

Kroz niz različitih tema, počevši od razvijanja moždanih vijuga, preko teorije i korišćenja igre, interaktivnih alata i stripa u nastavi matematik, do same izdrade stripa na platformi www.toondoo.com, uspeli su da nas zainteresuju i obogate naša iskustva u korišćenju informacionih tehnologija u nastavi matematike i drugih predmeta.

 

Seminaru su prisustvovali nastavnici razredne nastave, direktor, psiholog i pedagog škole. Trajanje programa je jedan dan (8 bodova).

Zahvaljujemo se autorima seminara na prelepom druženju.

Slike možete pogledati u galeriji na našem sajtu.

 

 

Ugledni čas - Problemi i odgovornost

17. novembar 2019.

U odeljenju VIII-4 nastavnica Nejma Pepić realizovala je ugledni čas odeljenjskog starešine na temu "Problemi i odgovornost" uz pomoć nastavnice Emine Pepić.

Cilj ovog časa bio je poboljšanje komunikacije među učenicima, klime u odeljenju i razvijanje svesti o odgovornom ponašanju. Času su prisustvovali nastavnici i predstavnici pedagoško - psihološke službe.

Nastavi sa čitanjem

Međunarodni dan tolerancije obeležen u našoj školi

16. novembar 2019. godine

 Povodom Međunarodnog dana tolerancije koji se obeležava 16. novembra u našoj školi nizom aktivnosti učenici VI-4, VIII-4 i VIII-2 odeljenja uz podršku nastavnica Nejme Pepić, Emine Pepić i Sejle Hamzagić obeležili su ovaj dan.

Obeležavajući ovaj značajni datum učenici su se podsetili da je potrebno uvažavati tuđe mišljenje, uverenja i osećanja i da je to jedini način da budemo ljudi.

Nastavi sa čitanjem

Direktorka ugostila košarkaše naše škole

04.novembar 2019.

Na opštinsko - školskom takmičenju u košarci, koje je održano 02.11.2019. godine sa početkom u 9h u sali srednjih škola u Tutinu, naši učenici osvojili su prvo mesto. Direktorka naše škole, Sadeta Nasufović, primila je i ugostila naše male pobednike i čestitala im na osvojenom uspehu i poželela im sreću na okružnom takmičenju.

 

 

 

Od slikovnice do enciklopedije

04.novembar 2019.

U okviru projektne nastave učenici I-5 odeljenja, sa učiteljicom Razijom Derdemez, realizovali su projekat "Od slikovnice do enciklopedije".

Cilj projekta je da učenici razviju ljubav i interesovanje za čitanje i kulturu ponašanja u biblioteci i događaje koji se organizuju u njoj. Učenici su posetili školsku biblioteku i tom prilikom su učlanjeni i upoznati sa pravima i obavezama članova školske biblioteke. Takođe, imali su radionicu gde su pravili slikovnice.

Produkt projekta jesu slikovnice "Domaće životinje" i " Voće i povrće", koje su učenici napravili i prezentovali učenicima drugih razreda.

 

Nastavi sa čitanjem