[/slide] [slide] image 
  • image
  •  
  • image
  • image
  • image
  • image 
  • image  
  • image
  • image  
  • image

“Obrazovanje je najmoćnije oružje koje možete koristiti da promjenite svijet.” - Nelson Mandela

 

SVEČANI PRIJEM NAJUSPJEŠNIJIH UČENIKA

29.april 2024.

U OŠ ,,Vuk Karadžić“ 25. aprila 2024. god. upriličen je svečani prijem najuspješnijih učenika, koji su uzeli prijem na opštinskim i okružnim takmičenjima u školskoj 2023/24. godini, kod direktorice škole. Osim učenika, njihovih mentora, prijemu je prisustvovalo i nekoliko roditelja.

Ovogodišnji plasmani rezultat su dugogodišnjeg timskog rada učenika i njihovih nastavnika, odnosno predstavljaju zbir efikasnog prenošenja znanja i želju za sticanjem i proširivanjem istih. Učenici su predstavili školu u najboljem svetlu i postavili nove rekorde u postignućima.

Sadeta Nasufović, direktorica škole, na prijemu je istakla da će škola uvijek biti riznica znanja i inovacija, kao i to da će nastaviti da pruža nesebičnu podršku đacima pri sticanju novih pobjeda. Djeci je uručila prigodne poklone i zahvalnice, kao i njihovim mentorima, i poželela uspjeh u daljem radu. Na prijemu je vladala vesela atmosfera. Razmijenjena su iskustva sa takmičenja. Planovi o budućim učešćima doneli su radost i osmijeh na licima naših učenika.

Slike možete pogledati u GALERIJI.

AMBASADORI OŠ ,,VUK KARADŽIĆ“

18. april 2024.

U tekućoj školskoj godini učešće na svim nivoima takmičenja iz različitih predmeta  uzeo je veći broj učenika naše škole. Prema kalendaru i planu organizacije takmičenja prijave su blagovremeno pristizale školi, kao i što su upućivane drugim školama – domaćinima takmičenja.

Pripremanje za takmičarske nastupe na časovima redovne i dodatne nastave, sekcijama, osim utvrđivanja, uvežbavanja i proširivanja znanja donelo je i duh timskog rada, druženje, empatiju... Model prenošenja znanja, pružanje pomoći u oblastima manje raumljivim, osećaj požrtvovanosti, od mentora usvajali su i učenici i prenosili svojim drugarima. Naime, učenici su učestvovali na školskim, opštinskim i okružnim takmičenjima iz maternjeg jezika, stranih jezika, biologije, matematike i fizike, tehnike i tehnologije, sporta, kazivanju stihova... Ljubav prema pisanoj riječi i maternjem jeziku isklazali su kroz literarne konkurse. Učenici OŠ ,,Vuk Kradžić“ ove školske godine imali su odličnu saradnju sa BNV-om, upućivani pozivi za učešće u raznim manifestacijama, kao i sa gradskom bibliotekom ,,Dr. Ejup Mušović“, koji su redovno bogatili knjižni fond školske biblioteke. Balkansko takmičenje učača Kur'ana porglasilo je Abdullaha Numanovića, učenika III razreda, pobjednikom. Da je bavljenje sportom jedan od puteva njegovanja zdravog načina života dokazali su i Adis Hodović, učenik VIII razreda OŠ ,,Vuk Karadžić“ kome je pripalo mjesto najboljem i vrhunskom golmana opštine, kao i Berin Fekić, učenik III razreda, koji je osvojio drugo mjesto na regionalnom  prvenstvu u džudou.

Nastavi sa čitanjem

OPŠTINSKO TAKMIČENJE IZ MUZIČKE KULTURE

28.mart 2024.

U OŠ ,,Vuk Karadžić" prvi put je organizirano općinsko takmičenje iz muzičke kulture pod nazivom ,,Triolica".

Ovogodišnje učešće uzele su učenice V i VI razreda OŠ ,,Vuk Karadžić" u kategoriji solo izvođenje dječije i narodne pjesme.

Plasman na okružno takmičenje ostvarila je učenica V razreda Hana Šaćirović pod mentoriskim radom nastavnice Dženane Šaljić, sa dječijom pjesmom  ,,Proljećno jutro u šumi".

Stručni članovi žirija, Doc. dr Alma Trtovac Dedeić, Jasmin Bejtović i Dženana Šaljić, profesori muzičke umjetnosti, ističu posebnu sreću povodom današnjeg takmičenja i vjeruju da će u narednim godinama veći broj škola uzeti učešće na istom takmičenju.

 

NOV INVENTAR ZA NOVE USPJEHE

28.februar 2024. 

U OŠ ,,Vuk Karadžić“ tradicija poboljšanja uslova za boravak i rad postaje imperativ. Pored proteklih i uspješno završenih radova u pojedinim učionicama prošlog mjeseca, mjesec februar obilježiće značajna donacija u vidu školskog inventara.

Naime, zahvaljujući jasnom definisanju prioriteta od strane direktorke škole, kao i izuzetnoj saradnji sa dijasporom, danas je naša škola obogaćena obimnim inventarom. 120 klupa, 240 stolica, table, kancelarijski sto i ostali nameštaj krasiće prostorije škole u budućem periodu. Uz pomoć našeg sugrađanina Seada Jusufovića, cjelokupna donacija pristigla je iz škole Savezne Republike Njemačke Hochschule für Wirtschaft und Gesellschaft, Ludwigshafen, sa kojom će se Memorandumom o saradnji nastaviti dalja komunikacija o svim vidovima obrazovanja.

Nastavi sa čitanjem

MEĐUNARODNI DAN MATERNJEG JEZIKA

21. februara 2024. 

Međunarodni dan maternjeg jezika obilježen je uglednim časom iz predmeta muzička kultura u korelaciji sa bosanskim jezikom. Na času je obrađena nastavna  jedinica "Ruse kose, curo imaš". Učenici su se u uvodnom dijelu časa upoznali sa osnovnim pojmovima maternji jezik i nacionalna pripadnost. U uvodnom dijelu časa ucenice trećeg razreda sa učenicima petog razreda podijelile su nešto više znanja o istom. U glavnom dijelu casa nastavnica muzičke kulture sa učenicima je odradila zanimljivu narodnu pjesmu "Ruse kose, curo imaš". Pored obrađene pjesme učenici su bili u prilici da odgledaju i muzikološko-dokumentarni film koji se vezuje za nastajanje pjesme, njenog mijenjaja i prihvatanja u raznim narodima i jezicima.

Nastavi sa čitanjem