[/slide] [slide] image 
  • image
  •  
  • image
  • image
  • image
  • image 
  • image  
  • image
  • image  
  • image

“Obrazovanje je najmoćnije oružje koje možete koristiti da promjenite svijet.” - Nelson Mandela

 

Učenici generacije školske 2021/22.

11. VII 2022.

Prema Pravilniku o izboru "Učenika generacije" i odlukom Nastavničkog vijeća za Učenika generacije za 2021/2022. godinu su izabrani učenici:

- na bosanskom jeziku učenik Ismail Dupljak VIII-3, odeljenskog starješine Zilhe Demović 

- na srpskom jeziku Daris Hamidović VIII- 4, odeljenskog starješine Emine Pepić

Ponosni smo što smo imali ovakve učenike. Nadamo se da će u budućnosti nastaviti da nižu uspjehe i ostvariti zacrtane želje i ciljeve.

Učenik generacije na bosanskom jeziku školske 2021/22.

Ismail Dupljak, rođen 9. III 2008. u Tutinu. Tokom školovanja u OŠ "Vuk Karadžić" postigao je odličan uspjeh i zavidne rezultate. Ostvario je zapažene rezultate na školskim, opštinskim i okružnim takmičenjima iz nastavnih predmeta. Kao odličan đak i primjeran u vladanju, uvijek je zadobijao simpatije i pohvale učitelja i nastavnika.  Sa đakom koji je istrajan, pravedan, human, iskren i pošten bilo je zadovoljstvo raditi. Nadamo se da će nastaviti da niže uspjehe i tokom budućeg školovanja. Učestvovao je u mnogim vannastavnim aktivnostima, na priredbama, recitacijama, kursevima i dr. U slobodno vrijeme bavi se sportom. Voli druženje. Proglašen je za đaka generacije u svojoj školi na bosanskom jeziku za 2021/22 godinu. Dobro poznavanje opšte kulture, svestranost, logičko zaključivanje i povezivanje gradiva, kontinuiran rad i njegova zainteresovanost za nauku, davali su rezultate na takmičenjima svake godine. Dobitnik je Vukove diplome, zatim diplome Avdo Međedović, diplome Muhamed Hevaji Uskufi Bosnevi i novčane nagrade koje mu je dodijelilo Bošnjačko nacionalno vijeće.  

                                         

Učenik generacije na srpskom jeziku školske 2021/22.

Daris Hamidović rođen je 4. IV 2007. godine u Tutinu. Osnovnu školu ,,Vuk Karadžić“ završio je školske 2021/2022. kao nosilac Vukove diplome. Učenik koji plijeni radoznalošću i kreativnošću, svoju školu uspješno je predstavljao na brojnim opštinskim i regionalnim takmičenjima iz različitih predmeta, smotrama, festivalima i sportskim takmičenjima na osnovu kojih je stekao uslov za dobijanje posebnih diploma i zvanje Učenik generacije. Aktivno je učestvovao u đačkom parlamentu kao predsjednik parlamenta i raznim manifestacijama u kojima je predstavljao svoju školu na najbolji mogući način u prethodnih osam godina. Dobitnik je mnogobrojnih diploma i medalja. Pošten, otvoren i iskren, kaže šta misli bez ustručavanja. Svestran, radoznao i odgovoran, uvijek je više znao od onog što je predviđeno planom i programom.