[/slide] [slide] image 
  • image
  •  
  • image
  • image
  • image
  • image 
  • image  
  • image
  • image  
  • image

"Obrazovanje je najmoćnije oružje koje možete upotrebiti da promenite svet." – Nelson Mandela

Igračka od reciklažnog materijala

27. januar 2019.

U cilju podizanja ekološke svesti učenika osnovnih škola i promovisanje značaja očuvanja životne sredine, SBB fondacija, uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja, organizuje "Ne prljaj. Nemaš izgovor!-IZAZOV".

Drugi izazov koji je zadat osnovcima je IGRAČKA OD RECIKLAŽNOG MATERIJALA. Đaci imaju zadatak da naprave igračku od reciklažnog materijala.

Nastavi sa čitanjem

Obuka za nastavnike informatike u okviru programa „Nastava programiranja u 6. i 7. razredu“

25. januar 2019.

U četvrtak i petak, 24. i 25. januara 2019. u OŠ "Halifa bin Zajd Al Nahjan" u Novom Pazaru realizovana je obuka za nastavnike informatike i računarstva u okviru programa stručnog usavršavanja "Nastava programiranja u 6. i 7. razredu za programski jezik Python". Na obuku se prijavilo tri nastavnika informatike OŠ "Vuk Karadžić" iz Tutina.

Program stručnog usavršavanja je koncepiran tako da obuhvata dva dana neposrednog rada u učionici, svaki dan u trajanju od 6 časova.  Cilj obuke je podizanje digitalnih kompetencija nastavnika informatike koji predaju u 6. i 7. razredu osnovne škole i 1. razredu Gimnazije, kao i njihovo osposobljavanje za primenu programskog jezika Python u nastavi

Program stručnog usavršavanja je podržan od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Zavoda za unapređenje obrazovanja i vaspitanja.

     

Učenici OŠ "Vuk Karadžić" priredili Novogodišnju priredbu

26. decembar 2018.

Učenici Osnovne škole Vuk Karadžić , održali su tradicionalnu Novogodišnju priredbu. Na ovoj novogodišnjoj predstavi prvi put su imali priliku da učestvuju i učenici migranti iz Irana. U sali Doma kulture učenici iz različitih školskih sekcija pesmom, igrom i skečevima pokazali su svojim drugarima, nastavnicima i svim gostima koliko su bili vredni, i  šta su sve radili tokom prvog polugodišta.  Priredbom su ispratili staru i uz poruke mira i ljubavi poželeli srećnu Novu 2019. godinu svojim nastavnicima, roditeljima i svim prijateljima naše škole. Priredba je pokazala njihovu maštovitost, kreativnost i neosporni talenat.

Nastavi sa čitanjem

Učenici migranata, OŠ "Vuk Karadžić", dobila novogodišnje poklon paketiće

25. decembar 2018. 

U susret novogodišnjim praznicima direktorka OŠ "Vuk Karadžić", Sadeta Nasufović, zajedno sa timom psihološko-pedagoške službe danas je podelila poklon paketiće učenicima migrantima koji nastavu pohađaju u ovoj školi. Ovi učenici će takođe biti učesnici i novogodišnje priredbe koju osnovna škola Vuk Karadžić organizuje.

  

  

Ugledni čas-digitalni udžbenici

21. decembar 2018.
U Osnovnoj školi „Vuk Karadžić” u Tutinu, 21. decembra u 19:00 časova održan je „Ugledni čas” za nastavnike i učitelje. Koordinator za osnovnu školu je Bojana Stojanović - izdavačka kuća Klett.  
Nastavnici, učesnici projekta „2000 digitalnih učionica”, pokazali su nam kako se odvija čas uz primenu digitalnih i štampanih izdanja.
            

Nastavi sa čitanjem