[/slide] [slide] image 
  • image
  •  
  • image
  • image
  • image
  • image 
  • image  
  • image
  • image  
  • image

“Obrazovanje je najmoćnije oružje koje možete koristiti da promjenite svijet.” - Nelson Mandela

 

Takmičenje iz nemačkog jezika - Udruženje Nemaca „Maria Theresiopolis“

9.5.2022. god.

Učenici OŠ ,,Vuk Karadžić” iz Tutina su i ove godine učestvovali na takmičenju Udruženje Nemaca „Maria Theresiopolis“. Učenici sedmog i osmog razreda pisali su bajke, dok su učenici petog i šestog razreda sastavljali prezentacije o porodici i slično. Nakon detaljne analize, učenici Melika i Meris Krkušić, učenici osmog razreda, pod mentorstvom nastavnice Elzane Fakić, su osvojili, na nivou cele Srbije, prvo mjesto i dobili kao  nagradu digitalne satove. Bajka koju su učenici napisali i naslovili Šeherzada, nalazi se u prilogu.

Udruženje Nemaca „Maria Theresiopolis“ iz Subotice, osnovano je 15. oktobra 2012. godine i broji oko 60 članova - od predškolskog uzrasta do penzionera. Udruženju pomažu i  pripadnici drugih nacionalnih zajednica, koji žele da pomognu u ostvarivanju naših ciljeva.

Nastavi sa čitanjem

Njima se ponosimo

7.5.2022.god.

Djeca se rađaju radoznala i talentovana, ali prepoznavanje i razvoj njihovog talenta umnogome će zavisiti od podsticaja najbližeg okruženja, od predanosti nastavnika, a najviše od njihovog ličnog truda.

Kako bi se svaki talenat razvijao, djeci treba pružiti podršku i mogućnost da napreduju brže. Zato se u našoj školi velika pažnja posvjećuje otkrivanju i razvijanju talenata.

Danas su u Kraljevu, na okružnom takmičenju iz biologije, naši učenici jos jednom dokazali da su najbolji. Domaćin takmičenja bila je škola Braća Vilotijevići. 

Kada je u pitanju peti razred, prvo mjesto osvojili su Imran Manić (92 boda) i Ema Demirović (90 bodova), treće mjesto osvojio je Aleksa Raković i četvrto mjesto Adem Sinanović, a za ovo takmičenje spremala ih je nastavnica Nerkesa Dreković. 

U šestom razredu najbolja je bila Hurija Muratović koja je osvojila prvo mjesto, a njen mentor je nastavnik Semir Tutić. 

Ovakvi  uspjesi su veoma značajni za školu i grad zato što učenici poput Imrana, Eme, Alekse, Adema i Hurije prezentuju Tutin u najboljem svjetlu.

  

Nastavi sa čitanjem

Opštinsko takmičenje iz biologije

11.4.2022. god

U Osnovnoj školi Vuk Karadžić održano je opštinsko takmičenje iz biologije, za učenike V, VI, VII i VIII razreda. Na takmičenju su učestvovali, pored učenika naše škole, i učenici iz OŠ "Rifat Burdžović Tršo", OŠ "25. maj", OŠ "Ibrahim Bakić", OŠ "Meša Selimović" i OŠ "Aleksa Šantić".

Kada je u pitanju V razred prvo mjesto su osvojili učenici Ema Demirović i Imran Manić, drugo mjesto Adem Sinanović, a treće mjesto je osvojio Aleksa Raković pod mentorstvom nastavnice Nerkese Dreković.

Nastavi sa čitanjem

RENOVIRANJE OSNOVNE ŠKOLE ,,VUK KARADŽIĆ“

30.3.2022.god.

Osnovna škola ,,Vuk Karadžić“ u Tutinu već niz godina ne prekida svoju nit na uzlaznoj putanji. Ova škola je zbirka dječijih radosti, sticanja znanja, igre... Mozaik sastavljen od požrtvovanih učitelja, razdraganih prvačića, budućih sportista, umjetnika, prvaka u nastavnim i vannastavnim aktivnostima, vrijednog i hitrog pomoćnog osoblja, stručnog kadra nastavnika, stručnih saradnika objedinjuje i čvrsto povezuje predan rad direktorice škole Sadete Nasufović.

Nastavi sa čitanjem

Primjeri dobre prakse - informatika i računarstvo

24.3.2022.god.

 

Svjedoci smo promjene načina na koji danas ljudi širom svijeta  međusobno komuniciraju i sarađuju, a također i činjenice da naši učenici kao „digitalni urođenici“ odrastaju uz internet i da je on velikim delom prisutan u njihovom svakodnevnom životu. Ne možemo izbjeći realnost da su oni potrošači, distributeri, re-mikseri i kreatori sadržaja za i na Internetu. Zato im je potrebno da znaju kako sve to funkcionira i na koji način se uređaji povezuju na lokalnu (LAN), a zatim na globalnu (WAN) mrežu.

U protekloj sedmici, na času informatike i računarstva, učenici osmog razreda su imali priliku praktično primijeniti ranije stečena znanja o računarskim mrežama. Realizatori časa su bile nastavnice informatike i računarstva: Mihrija Sokolović Ramičević i Sajma Hodžić. 

Nastavi sa čitanjem