[/slide] [slide] image 
  • image
  •  
  • image
  • image
  • image
  • image 
  • image  
  • image
  • image  
  • image

“Obrazovanje je najmoćnije oružje koje možete koristiti da promjenite svijet.” - Nelson Mandela

 

Ekskurzija za učenike VII razreda

20. VI 2022. 

  

Učenici sedmog razreda naše škole, pored mnogobrojnih aktivnosti, školsku godinu su završili dvodnevnom ekskurzijom na Srebrnom jezeru. Na putu do Srebrnog jezera, prvi lokalitet koji su posetili bilo je arheološko nalazište Viminacijum. Imali su priliku da se vrate u doba Rimljana, vide kako je izgledao grad u to doba, Rimsko kupatilo, Amfiteatar, a kao najveća atrakcija bile su grobnice tog doba. Sledeća destinacija bila je Srebrno jezero, gde su nakon smeštanja u hotel i kraćeg odmora, učenici imali priliku da krstare Dunavom do Golubačke tvrđave. Ovaj sadržajan dan učenici su završili večernjom žurkom.

Nastavi sa čitanjem

Ekskurzija za učenike osmog razreda

7. VI 2022. 

  

Ekskurzija za učenike osmog razreda realizovana je 5, 6. i 7. juna 2022. godine na relaciji Tutin-Beograd-Novi Sad.

Učenici su 5. juna sa direktorom i odeljenjskim starešinama u ranim jutarnjim časovima krenuli put Beograda. Po dolasku u Beograd prvo su posjetili Avalski toranj. Put su nastavili prema centru Beograda, uz panoramsko razgledanje grada. Posjetili su Bajrakli džamiju sagrađenu oko 1575. godine. Od džamije šetnju su nastavili Knez Mihajlovom ulicom do zoološkog vrta. Beogradski zoo vrt poznat kao Vrt dobre nade i to je najstariji i najveći zoološki vrt u Srbiji. U Beogradu su posetili i Kalemegdan, Narodno pozorište, videli veliku scenu i muzej u okviru pozorišta.

Nastavi sa čitanjem

Projekat “Veliko Gradište – moj grad“ doveo đake i učitelje iz Srbije i regiona

9. VI 2022.

 

Veliko Gradište je prethodnog vikenda, kroz Projekat “Veliko Gradište – moj grad“, bilo domaćin djeci i učiteljima iz čitave Srbije, ali i Republike Srpske i Severne Makedonije.

Projekat je realizovan preko Osnovne škole “Ivo Lola Ribar“ iz Velikog Gradišta, u saradnji sa Osnovnom školom “Miša Živanović“ iz Srednjeva, Društvom učitelja opština Veliko Gradište i Golubac i Turističkom organizacijom opštine Veliko Gradište, a pod pokroviteljstvom opštine Veliko Gradište.

U ovaj podunavski gradić stigli su učenici iz tri beogradske škole, škole iz Rume, Kule, Sombora, Kruševca, Niša, Gornjeg Milanovca, Kladova, Petrovca na Mlavi, Čačka, Arilja, Užica, dve valjevačke, Kraljeva, Topole, Kosjerića, Paraćina, Banja Luke i Skoplja, kao i učenici naše škole - OŠ "Vuk Karadžić" i Društva učitelja iz Tutina.

Veliko nam je zadovoljstvo što su domaćini omogućili učenicima naše škole da budu dio ove manifestacije. 

Nastavi sa čitanjem

Ekskurzija za učenike VI razreda

9. VI 2022.

Ekskurzije i izleti su sastavni dio  plana i programa vaspitno-obrazovnih ustanova. Tim povodom za učenike VI razreda naše škole organizovan je jednodnevni izlet na relaciji Tutin-Kragujevac-Tutin.

Učenici su imali priliku da posjete Spomen park  „Kragujevački oktobar“, uz prisustvo vodiča koji je detaljno objasnio nastanak svakog spomenika. Zatim,  muzej „Stara Livnica“ uz kustosa u kome su učenici mogli vidjeti dijelove vojne fabrike gdje se proizvodilo oružje.

Nastavi sa čitanjem