[/slide] [slide] image 
  • image
  •  
  • image
  • image
  • image
  • image 
  • image  
  • image
  • image  
  • image

"Obrazovanje je najmoćnije oružje koje možete upotrebiti da promenite svet." – Nelson Mandela

Igre bez granica

14. jun 2019.

Kancelarija za mlade i Opština Tutin, organizovale su za sve mlade uzrasta od 1. do 3. razreda IGRE BEZ GRANICA. Učenici OŠ "Vuk Karadžić" učestvovali su u igrama. Osim lepog druženja, učenici su osvojili i zaslužene nagrade, i na taj način pokazali da zajedničkom borbom mogu doći do cilja.

  

  

  

Učenici 7. razreda na Zlatiboru

13. jun 2019.

Učenici sedmog razreda OŠ "Vuk Karadžić" iz Tutina danas su bili na jednodnevni izlet na Zlatiboru. Sedmaci su krenuli u pratnji svojih odeljenskih starešina: Nevzete Bakić, Nejme Pepić, Mithada Zećirović, Sejle Hamzagić, Adise Jakupović, kao i direktorke škole Sadete Nasufović.

Ovom prilikom učenici naše škole su posetili planinu Zlatibor i imali priliku da upoznaju i vide prirodne lepote ove planine, kao i da se upoznaju sa njihovom turističkom ponudom. Učenicima, kao i nastavnicima je ovaj izlet ostao u jako lepom sećanju, jer je ovo bila posebna prilika za međusobno druženje. Svi su poneli jako prijatne utiske sa ovog izleta.

  

          

Otvorena i renovirana biblioteka u OŠ “Vuk Karadžić” u izdvojenom odeljenju Dubovo

14. jun 2019.

Prepoznavši značaj knjige i lepe reči u procesu odgoja i obrazovanja u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u izdvojenom odeljenju Dubovo uložili su dodatne napore da renoviraju školsku biblioteku. Renovirana biblioteka će podići nivo kvaliteta rada i usluga koju pruža svojim učenicima i nastavnicima.

Biblioteka škole je renovirana zahvaljujući Aldini Pramenković koja je prepoznala značaj i potrebu za unapređenjem i ulaganjem u dečije učenje, te je nastala ideja da se kroz donaciju u vidu nabavke knjiga i svega ostalog, učenje i obrazovanje dovedu na jedan viši nivo koji će učenicima obezbediti kvalitetniji nastavni plan i program. Ona naglašava da se na ovaj korak odlučila kako bi deci od najranijih godina podstakla ljubav prema čitanju i knjizi, i kroz zanimljivu literaturu podstakla ih da steknu naviku da vreme provode uz knjigu.

Knjiga može poslužiti kao vozilo koje će nas odvesti u avanturu i na nepoznatu destinaciju. Ona može biti prijatelj, inspiracija i učitelj.

  

  

 

 

 

Završna priredba u OŠ "Vuk Karadžić" u Tutinu

11. jun 2019.

Osnovna škola „Vuk Karadžić“ obeležila je kraj školske 2018/2019. godine u velikoj sali Doma kulture.  

Prigodan program  održan je 11.06. u 13 časova. Tada su svi radnici škole, učenici i roditelji imali priliku da vide šta je to obeležilo tu školsku godinu. Program sa svojim nastavnicima i učiteljima izvode učenici od prvog do osmog razreda i uz pesmu i igru opraštaju se od škole i spremaju se da uživaju u letnjem raspustu.

Najuspešnijim učenicima koji su osvojili zapažene rezultate na svim nivoima takmičenja, direktorka škole, Sadeta Nasufović, uručila je nagrade i još jednom čestitala na uspehu. Nagrade je uručila i nastavnicima za požrtvovanost u radu i izuzetne rezultate postignute u školskoj 2018/2019. godini.

Ovakvi trenuci su velika radost za učenike i njihove ponosne roditelje, kao i za nastavnike.

     

    

Slike možete pogledati u galeriji na našem sajtu.

 

 

 

Osmaci OŠ "Vuk Karadžić" proslavili malu maturu

06. jul 2019.

Mali maturanti iz Osnovne škole "Vuk Karadžić" iz Tutina, večeras su obeležili kraj osnovnog obrazovanja. Pre početka slavlja usledio je tradicionalni defile centrom grada, gde su se okupili gradjani da pozdrave male maturante. Nakon šetnje gradom učenicisa svojim razrednim starešinama, su proslavu nastavili, kao i prethodne generacije ove ustanove, u restoranu Wiena. 

     

    

  

Slike možete pogledati u GALERIJI na našem sajtu.