[/slide] [slide] image 
  • image
  •  
  • image
  • image
  • image
  • image 
  • image  
  • image
  • image  
  • image

“Obrazovanje je najmoćnije oružje koje možete koristiti da promjenite svijet.” - Nelson Mandela

 

ISPRAĆAJ U PENZIJU KOLEGE ALIJE NUMANOVIĆA

20.10.2021.

Članovi kolektiva OŠ ,,Vuk Karadžić“ u četvrtak – 20. 10. 2021. god. na skromnoj svječanosti ispratili u penziju kolegu Aliju Numanovića. Učitelj Alija je rođen  3. 8. 1956. god., a naša škola imala je čast da u njoj radi od 1996. godine. Svojim radom ostavio je neizbrisiv trag u prosvjeti.

Generacije učenika i njihovih roditelji pamtiće ga kao odličnog učitelja, onog koji je posvijećenim i predanim radom gradio najčvršće temelje znanja, kao i vaspitanja. Osim učenika od učitelja Alije učili su i kolege. Način života koji je vodio kroz radni vijek predstavlja  poglavlje koje baštini primjerima uspješnog radnika i učitelja, izuzetno dobrog i cijenog čovjeka, divnog saradnika... Kolege će ga pamtiti i po vjedrom duhu, dobronamjernim i konstruktivnim savjetima, kao i onog koji u svim situacijama pruža očinsku zaštitu i u čijem prisustvu se osjećaju uvaženo i cijenjeno.

Sadeta Nasufović, direktorica škole, u ime kolektiva poželela je kolegi Aliju da sreća i zdravlje ispune njegove penzionerske dane. Uručila  je prigodan poklon uz riječi zahvalnosti za sve što je učinio za našu zajednicu i naglasila da su za njega vrata naše škole uvijek otvorena.  

  
 

  

 

 

Dječija nedjelja "Dijete je dijete, da ga volite i razumijete"

8.10.2021. god.

U okviru dečije nedjelje "Dijete je dijete, da ga volite i razumijete". Na prijedlog učitelja izdvojenih odeljenja - Almira Čolovica, Adnana Hadžića, Indire  Ljajic, Ajsele Gusinac, Atife Bajrović i Dzevada Eljeskovića, održan je prvi susret učenika izdvojenih odeljenja OŠ ,,Vuk Karadžić". Kroz različite igre zabavljali su se učenici izdvojenih odeljenja: Biohana, Crniša, Bovnja, Bujković i Dobrinje. Domaćini susreta bili su učesnici i učitelji u IO Biohane.

Nastavi sa čitanjem

Dječija nedjelja - "Maskenbal"

8.10.2021.god.

"Dječija nedjelja" obilježava se svake godine u prvoj sedmici oktobra. U našoj školi je obilježena nizom aktivnosti, a jedna od njih, koju djeca najviše vole, jeste maskenbal. 

Danas je na nivou vijeća  1.razreda održan maskenbal. Djeca su, na dvorištu, prošetala u svojim kostimima, kroz hodnike škole, gdje ih je čekala muzika i vesele dječije pjesmice. Kostime, koje su ovi mališani pripremili i nosili zapravo su kombinacija dobrih ideja, snalažljivosti i roditeljkog entuzijazma. Ovi mališani su zaista oduševili, pa čak i izmamili osmehe prisutne publike. Bilo je tu gusara, spajdermena, princeza, nindža kornjača i još mnogo originalnih likova.

 

Nastavi sa čitanjem

Dječija nedjelja - "Priredba"

8.10.2021.god.

Povodom obilježavanja dječije nedjelje učenici četvrtog razreda sa svojom učiteljicom Mersijom Kačapor priredili su prigodnu priredbu.

Ove godine dječija nedjelja se izvodi pod sloganom: "Dijete je dijete da ga volite i razumijete".

Učenici su Dječiju nedjelju predstavili na različite jezike na engleskom, turskom i nemačkom. Uz prigodne recitacije o djeci, glumom uz predivne kostime koje možete pogledati u prilogu. Kao važnost učenici su istakli koja su to njihova prava. I pokazali radove u kojima su ulozili veliki trud i rad. Različite igre uz koreografiju, učinili su da zaista sve izgleda predivno.

  

Nastavi sa čitanjem

Dječija nedjelja - Izrada maski

8.10.2021. god.

       

Aktivnost za dječiju nedjelju u odeljenju I-3, zajedno sa učiteljicom Nerminom Sejdović, protekla je izradom maski. Učenici su dobili crtež omiljene životinje koju su obojili  individualno, na svoj kreativan način. Zatim su lijepili na listu od bloka (zbog čvrstine maske) i na kraju rezali. Naučili su veštine preciznog i lijepog  bojenja, ljepljenja, rezanja i osjećaj za ljepotu.

Nastavi sa čitanjem