[/slide] [slide] image 
  • image
  •  
  • image
  • image
  • image
  • image 
  • image  
  • image
  • image  
  • image

“Obrazovanje je najmoćnije oružje koje možete koristiti da promjenite svijet.” - Nelson Mandela

 

Dječija nedjelja "Dijete je dijete, da ga volite i razumijete"

8.10.2021. god.

U okviru dečije nedjelje "Dijete je dijete, da ga volite i razumijete". Na prijedlog učitelja izdvojenih odeljenja - Almira Čolovica, Adnana Hadžića, Indire  Ljajic, Ajsele Gusinac, Atife Bajrović i Dzevada Eljeskovića, održan je prvi susret učenika izdvojenih odeljenja OŠ ,,Vuk Karadžić". Kroz različite igre zabavljali su se učenici izdvojenih odeljenja: Biohana, Crniša, Bovnja, Bujković i Dobrinje. Domaćini susreta bili su učesnici i učitelji u IO Biohane.

Nastavi sa čitanjem

Dječija nedjelja - "Maskenbal"

8.10.2021.god.

"Dječija nedjelja" obilježava se svake godine u prvoj sedmici oktobra. U našoj školi je obilježena nizom aktivnosti, a jedna od njih, koju djeca najviše vole, jeste maskenbal. 

Danas je na nivou vijeća  1.razreda održan maskenbal. Djeca su, na dvorištu, prošetala u svojim kostimima, kroz hodnike škole, gdje ih je čekala muzika i vesele dječije pjesmice. Kostime, koje su ovi mališani pripremili i nosili zapravo su kombinacija dobrih ideja, snalažljivosti i roditeljkog entuzijazma. Ovi mališani su zaista oduševili, pa čak i izmamili osmehe prisutne publike. Bilo je tu gusara, spajdermena, princeza, nindža kornjača i još mnogo originalnih likova.

 

Nastavi sa čitanjem

Dječija nedjelja - "Priredba"

8.10.2021.god.

Povodom obilježavanja dječije nedjelje učenici četvrtog razreda sa svojom učiteljicom Mersijom Kačapor priredili su prigodnu priredbu.

Ove godine dječija nedjelja se izvodi pod sloganom: "Dijete je dijete da ga volite i razumijete".

Učenici su Dječiju nedjelju predstavili na različite jezike na engleskom, turskom i nemačkom. Uz prigodne recitacije o djeci, glumom uz predivne kostime koje možete pogledati u prilogu. Kao važnost učenici su istakli koja su to njihova prava. I pokazali radove u kojima su ulozili veliki trud i rad. Različite igre uz koreografiju, učinili su da zaista sve izgleda predivno.

  

Nastavi sa čitanjem

Dječija nedjelja - Izrada maski

8.10.2021. god.

       

Aktivnost za dječiju nedjelju u odeljenju I-3, zajedno sa učiteljicom Nerminom Sejdović, protekla je izradom maski. Učenici su dobili crtež omiljene životinje koju su obojili  individualno, na svoj kreativan način. Zatim su lijepili na listu od bloka (zbog čvrstine maske) i na kraju rezali. Naučili su veštine preciznog i lijepog  bojenja, ljepljenja, rezanja i osjećaj za ljepotu.

Nastavi sa čitanjem

Dječija nedjelja "Dijete je dijete, da ga volite i razumijete"

7.10.2021. god.

Prva nedjelja oktobra u čitavom svijetu kao i u Srbiji, posvijećena je djeci. Ove 2021. godine Dječija nedjelja se održava od 4. do 10. oktobra, pod sloganom "Dijete je dijete da ga volite i razumijete". Ovogodišnja manifestacija biće još jedna prilika da se stvore još kvalitetniji uslovi za ostvarivanje prava djeteta.

Odjeljenje II-2, OŠ "Vuk Karadžić" iz Tutina, zajedno sa učiteljicom Timkom Bakić, predstavilo je specijalno izdanje odeljenskog časopisa. Izdanje časopisa su posvijetili Dječijoj nedjelji, veoma značajnoj manifestaciji, koja akcentuje neophodnost poštovanja dječijih prava, jer na zdravom, sretnom djetetu leži svijetla budućnost svih nas. Naše malo, nekome znači puno.

Slike časopisa možete pogledati u GALERIJI.