[/slide] [slide] image 
  • image
  •  
  • image
  • image
  • image
  • image 
  • image  
  • image
  • image  
  • image

“Obrazovanje je najmoćnije oružje koje možete koristiti da promjenite svijet.” - Nelson Mandela

 

Realizacija seminara ,,KAKO U KONFLIKTNIM SITUACIJAMA SA UČENICIMA, RODITELJIMA I KOLEGAMA“

31.10.2021.god.

Danas je u prostorijama OŠ ,,Vuk Karadžić“ u Tutinu održan seminar sa temom ,,Kako u konfliktnim situacijama sa učenicima, roditeljima i kolegama“ s početkom u 10h. Seminar je akreditovan od strane ZUOV-a, a njegovo trajanje je jedan dan i nosi 8 bodova.

Kroz predavanja i radionice grupu su vodile Jasmina Stojković i Snežana Milojković. One su svojim zanimljivim, sadržajnim i poučnim, a istovremeno dinamičnim, slikovitim i edukativnim izlaganjima potvrdile da pripadaju nizu izvanrednih i najboljih predavača.

Nastavi sa čitanjem

Ispraćaj u penziju kolege Kemala Bajrovića

29.10.2021. god.

Članovi kolektiva OŠ ,,Vuk Karadžić“ u petak – 29. 10. 2021. god. na skromnoj svječanosti ispratili su u penziju kolegu Kemala Bajrovića.  Kemal  je rođen  10. 9. 1956. god., a u obrazovanju je radio 42 godine i ostavio veoma zapažene rezultate svojim radom kao učitelj a kasnije, u  periodu od 2007. do 2016. godine kao rukovodilac OŠ "Vuk Karadžić" u Tutinu.

Nastavi sa čitanjem

Volonterska akcija učenika V razreda

28.10.2021.
 

U posljednjim jesenjim sunčanim danima udruženje Ekološki kutak je sa učenicima petog razreda OŠ "Vuk Karadžić" održalo volontersku akciju sađenja medonosnog cvijeća u školskome dvorištu. Volonterska akcija je finansirana od strane njemačkog Ministarstva za ekonomski razvoj i saradnju. Cilj ove akcije je promocija urbanog pčelarstva i razvoj svijesti kod djece o značaju pčela u očuvanju biodiverziteta.

Nastavi sa čitanjem

"MALI VATROGASCI"

26.10.2021.

Još jedan projekat pod nazivom ,,MALI VATROGASCI" realizovali su  učenici IV-3 razreda zajedno sa učiteljicom Mersijom Kačapor. Oni kroz različite i neprestane aktivnosti "Ne uče samo za školu već i za život" .

Cilj ovog projekta je da se učenici osposobljavaju da znaju uzročnike i faktore koji izazivaju požar, da razlikuju vrste požara, da prepoznaju protivpožarna sredstva i opremu i da znaju način postupanja u slučaju pojave požara. 

Nastavi sa čitanjem

ISPRAĆAJ U PENZIJU KOLEGE ALIJE NUMANOVIĆA

20.10.2021.

Članovi kolektiva OŠ ,,Vuk Karadžić“ u četvrtak – 20. 10. 2021. god. na skromnoj svječanosti ispratili u penziju kolegu Aliju Numanovića. Učitelj Alija je rođen  3. 8. 1956. god., a naša škola imala je čast da u njoj radi od 1996. godine. Svojim radom ostavio je neizbrisiv trag u prosvjeti.

Generacije učenika i njihovih roditelji pamtiće ga kao odličnog učitelja, onog koji je posvijećenim i predanim radom gradio najčvršće temelje znanja, kao i vaspitanja. Osim učenika od učitelja Alije učili su i kolege. Način života koji je vodio kroz radni vijek predstavlja  poglavlje koje baštini primjerima uspješnog radnika i učitelja, izuzetno dobrog i cijenog čovjeka, divnog saradnika... Kolege će ga pamtiti i po vjedrom duhu, dobronamjernim i konstruktivnim savjetima, kao i onog koji u svim situacijama pruža očinsku zaštitu i u čijem prisustvu se osjećaju uvaženo i cijenjeno.

Sadeta Nasufović, direktorica škole, u ime kolektiva poželela je kolegi Aliju da sreća i zdravlje ispune njegove penzionerske dane. Uručila  je prigodan poklon uz riječi zahvalnosti za sve što je učinio za našu zajednicu i naglasila da su za njega vrata naše škole uvijek otvorena.