[/slide] [slide] image 
  • image
  •  
  • image
  • image
  • image
  • image 
  • image  
  • image
  • image  
  • image

“Obrazovanje je najmoćnije oružje koje možete koristiti da promjenite svijet.” - Nelson Mandela

 

"Projektna nastava-novine u prvom i petom razredu"

23.avgust 2018.

Zavod za unapređenje obrazovanja i vaspitanja je u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja realizovao obuku za nastavnike petog razreda, direktore i stručne saradnike, 23/24. avgusta 2018. u  prostorijama osnovne škole "12. decembar" u Sjenici.

 

Nastavi sa čitanjem

Na gradskom trgu održane igre bez granica

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana mladih koji se održava 12. avgusta, na gradskom trgu održane su igre bez granica gde je učestvovala OS "Vuk Karadžić"

  

 

  

Završna priredba učenika 1. razreda

 28. juna 2018.

Učenici prvog razreda OŠ „Vuk Karadžić“ izveli su završnu priredbu za roditelje, učenike i učitelje u četvrtak, 28. juna, u prostorijama škole.  Učenici su izveli nekoliko tačaka koje su bile vezane za celokupno gradivo koje su radili u toku školske godine.

  

Priredbu su pripremili učenici odeljenja I-4 zajedno sa učiteljicom Nerminom Sejdović.

  

 

A danas...pred osmacima kombinovani test

20. jun 2018.

Nakon što su osmaci prethodnih dana polagali testove iz maternjeg jezika i matematike, na red je stigao i kombinovani test. Od devet časova đaci su u klupama.

                             

Bodovi za upis srednjih škola danas se stiču pokazanim znanjem biologije, geografije, istorije, fizike i hemije.

Preliminarni rezultati završnog ispita biće objavljeni 22. juna do osam sati. Nakon toga, nezadovoljni đaci mogu da se žale u školi već sutradan, od osam do 16 sati, dok se žalbe u okružnim komisijama rešavaju 25. juna u isto vreme.

Konačne liste biće objavljene u četvrtak, 28. juna, a đaci popunjavaju i predaju liste želja 29. i 30. juna. Zvanični rezultati raspodele po školama biće objavljeni 8. jula, a naredna dva dana đaci će od 8 - 15 sati moći da se upišu.

                             

 

rešenje-kombinovanog-testa-mala-matura-2018.

Osmaci rešavali test iz matematike

 19. jun 2018.

Više od 71.000 osmaka danas je rešavalo zadatke iz matematike u okviru polaganja male mature. Od tog broja u nasoj školi, malu maturu, je polagalo 109 učenika.

Danas se polagala matematika, a sutra kombinovani test iz pet predmeta – biologije, istorije, geografije, fizike i hemije.

Mala matura predstavlja zvaničan završetak osnovne škole, a od rezultata testiranja zavisiće izbor budućeg zanimanja učenika, kao i koju će srednju školu izabrati. 

Maksimalan broj bodova na testovima je 40, odnosno iz srpskog i matematike po 13, na kombinovanom testu 14, a uspeh iz škole nosi maksimalnih 60 bodova. Konačni rezultati ispita biće saopšteni 28. juna, a upis učenika u srednje škole biće 9. i 10. jula. 

rešenje-testa-iz-matematike-mala-matura-2018.