[/slide] [slide] image 
  • image
  •  
  • image
  • image
  • image
  • image 
  • image  
  • image
  • image  
  • image

“Obrazovanje je najmoćnije oružje koje možete koristiti da promjenite svijet.” - Nelson Mandela

 

Nacionalni dan knjige

28.2.2022. god

                                  

U Tutinu je Osnovna škola „Vuk Karadžić " obeležila Nacionalni dan knjige realizacijom akcije „Čitajmo glasno" , koju organizuje „Društvo školskih bibliotekara Srbije". Aktivnošću glasnog čitanja, veliki broj učenika i nastavnika ukazalo je na značaj knjige. 

Nastavi sa čitanjem

Izložba lira i maski po uzoru na Antičku Grčku

28.2.2022. god.

                                  

Učenici petog razreda OŠ Vuk Karadžić uz mentorstvo nastavnice Dzenane Šaljić, predmeta muzička kultura su po uzoru na Antičke žičane instrumente i tadašnje maske osmislili i odradili svoje.

Nastavnica Dženana Šaljić mišljenja je da je u ovom periodu decijeg uzrasta neophodno raditi na muzičkom kao i kreativnom razvijanju.

Nastavi sa čitanjem

21. FEBRUAR - Dan maternjeg jezika

21.2.2022. god.

U OŠ ,,Vuk Karadžić" već niz godina tradicionalno se obilježava 21. februar - Dan maternjeg jezika. Učenici naše škole danas su kroz različite edukativne, a istivremeno i zabavne, aktivnosti istakli značaj maternjeg jezika. Kroz igru, pjesmu, glumu i recitaciju pokazali način na koji njeguju svoj jezik. Čuvajući svoj jezik čuvamo kulturu, identitet, hisoriju i tradiciju svog naroda. Naš jezik je naše bogatstvo!

   

Nastavi sa čitanjem

Opštinsko takmičenje u odbojci i košarci

5.2.2022. god.

Vrlo važnu ulogu u pravilnom odrastanju djeteta igra sport. Fizička aktivnost daje nemjerljiv doprinos u zdravom razvoju mladog čovjeka a sport vrlo lako nauči djecu kako da pobjede ali i izgube, što je vrlo važno, razvija takmičarski duh. Zato postoje školska, opštinska, regionalna i državna takmičenja gdje se učenici OŠ u raznim disciplinama nadmeću i brane boje svoje škole.

Nastavi sa čitanjem

U SUSRET NOVOJ GODINI

17.12.2021.god.

 

Idući u susret predstojećim novogodišnjim praznicima, učenici odjeljenja II-2, predvođeni učiteljicom Timkom Bakić, danas su posjetili direktoricu naše škole Sadetu Nasufović. Ovom prilikom učenici su joj poklonili čestitke koje su pravili na času likovne kulture, sa molbom da ona te  čestitke prosledi dalje. Pored toga što su se željeli upoznati sa funkcijom direktora škole i  uručiti čestitke, učenici su takođe željeli skrenuti pažnju na tradiciju i vrijednosti pisane riječi, tj.pisanih poruka. Tradicija pisanja novogodišnjih, ili čestitki i pisama bilo koje druge vrste, je nešto što onome kome su namijenjene donosi mnogo radosti i zato ne treba dozvoliti da, kao takva, ode  u zaborav.

Nastavi sa čitanjem