[/slide] [slide] image 
  • image
  •  
  • image
  • image
  • image
  • image 
  • image  
  • image
  • image  
  • image

“Obrazovanje je najmoćnije oružje koje možete koristiti da promjenite svijet.” - Nelson Mandela

 

Tim OŠ “Vuk Karadžić” za zaštitu učenika od nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja održao sastanak

 

 

Vršnjačko nasilje u školama i van njih je problem sa kojim se udruženo moraju boriti država, obrazovne institucije i roditelji. Rješavanje ovog problema je jedan od najvećih izazova za obrazovne institucije 21.vijeka. Zbog toga OŠ “Vuk Karadžić” u Tutinu razvija preventivne metode kako bi spriječila svaki vid vršnjačkog nasilja. Tim ove škole za zaštitu učenike od nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja koji čine predstavnici roditelja, dva predstavnika starijih razreda, dvoje mladjih, školski policajac, predstavnici stručne službe, direktorica škole i jedan predstavnik pomoćnih radnima održao je redovni sastanak.

 

26.03.2018. godine

"Multimedijalni sadržaji u funkciji obrazovanja”

Prema Planu stručnog usavršavanja, u Tutinu realizovan je trodnevni seminar ,,MULTIMEDIJALNI SADRŽAJI U FUNKCIJI OBRAZOVANjA“. 

Organizator seminara bila je OŠ "Rifat Burdžović Tršo". Na seminaru su prisustvovali nastavnici  OŠ "Vuk Karadžić" iz Tutina, OŠ "Aleksa Šantić" iz Crkvina, OŠ "Ibrahim Bakić" iz Leskove, OŠ "Meša Selimović" iz Ribarića, Gimnazija i Tehnička školaPredavači na seminaru bili su profesori sa akademije Filipović.

 

Nastavi sa čitanjem

Odlazak u penziju nastavnice biologije Rukije Redžematović

Povodom odlaska u penziju nastavnice biologije Rukije Redžematović učenici su uz podršku nastavnice srpskog jezika Emine Pepić priredili dostojanstven ispraćaj kakav ona i zaslužuje. Tom prilikom učenici su joj posvetili pesme, literarne radove, prigodne poklone, te se uz vrlo emotivan govor zahvalili nastavnici na nesebičnom zalaganju u nastavi.

Kažu da ova profesija stvara sve  ostale profesije i teško je zamisliti koliko daleko doseže njen uticaj i koliko je mladih ljudi usmerila ka onome što ih danas ispunjava kao odrasle.

Nastavi sa čitanjem

Novogodišnja priredba organizovana u OŠ „Vuk Karadžić“ u Tutinu

Dok su različiti događaji i mnogobrojne uspomene krojile proteklih 12 meseci , došlo je vreme da ispratimo staru i dočekamo Novu godinu, koja će, nadamo se, biti lepša i uspešnija.  

  

 

  

Tim povodom učenici i nastavnici naše škole organizovali su novogodišnju priredbu.

Slike možete pogledati u galeriji na našem sajtu.