[/slide] [slide] image 
  • image
  •  
  • image
  • image
  • image
  • image 
  • image  
  • image
  • image  
  • image

“Obrazovanje je najmoćnije oružje koje možete koristiti da promjenite svijet.” - Nelson Mandela

 

Realizovana obuka nastavnika - korišćenje interaktivne table u nastavi

27. avgust 2018.

U našoj školi održana je interna obuka "Prezentacija Mozabook-a i primena interaktivne table". Obuku je održao Bojan Grujić, pedagog, direktor "Škole kreativnih veština" iz Jagodine.

Prenosiva interaktivna tabla je uređaj malih dimenzija sa velikim mogućnostima. Koristi se za realizaciju nastavnog gradiva, za testiranje učenika, prezentacije, učenje stranih jezika, video prezentaciju, daje mogućost korišćenja različitih izvora znanja...

Nastavi sa čitanjem

"Projektna nastava-novine u prvom i petom razredu"

23.avgust 2018.

Zavod za unapređenje obrazovanja i vaspitanja je u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja realizovao obuku za nastavnike petog razreda, direktore i stručne saradnike, 23/24. avgusta 2018. u  prostorijama osnovne škole "12. decembar" u Sjenici.

 

Nastavi sa čitanjem

Na gradskom trgu održane igre bez granica

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana mladih koji se održava 12. avgusta, na gradskom trgu održane su igre bez granica gde je učestvovala OS "Vuk Karadžić"

  

 

  

Završna priredba učenika 1. razreda

 28. juna 2018.

Učenici prvog razreda OŠ „Vuk Karadžić“ izveli su završnu priredbu za roditelje, učenike i učitelje u četvrtak, 28. juna, u prostorijama škole.  Učenici su izveli nekoliko tačaka koje su bile vezane za celokupno gradivo koje su radili u toku školske godine.

  

Priredbu su pripremili učenici odeljenja I-4 zajedno sa učiteljicom Nerminom Sejdović.

  

 

A danas...pred osmacima kombinovani test

20. jun 2018.

Nakon što su osmaci prethodnih dana polagali testove iz maternjeg jezika i matematike, na red je stigao i kombinovani test. Od devet časova đaci su u klupama.

                             

Bodovi za upis srednjih škola danas se stiču pokazanim znanjem biologije, geografije, istorije, fizike i hemije.

Preliminarni rezultati završnog ispita biće objavljeni 22. juna do osam sati. Nakon toga, nezadovoljni đaci mogu da se žale u školi već sutradan, od osam do 16 sati, dok se žalbe u okružnim komisijama rešavaju 25. juna u isto vreme.

Konačne liste biće objavljene u četvrtak, 28. juna, a đaci popunjavaju i predaju liste želja 29. i 30. juna. Zvanični rezultati raspodele po školama biće objavljeni 8. jula, a naredna dva dana đaci će od 8 - 15 sati moći da se upišu.

                             

 

rešenje-kombinovanog-testa-mala-matura-2018.