[/slide] [slide] image 
  • image
  •  
  • image
  • image
  • image
  • image 
  • image  
  • image
  • image  
  • image

 

Obrazovanje je najmoćnije oružje koje možete koristiti da promjenite svijet.”- Nelson Mandela

 

Novogodišnja priredba organizovana u OŠ „Vuk Karadžić“ u Tutinu

Dok su različiti događaji i mnogobrojne uspomene krojile proteklih 12 meseci , došlo je vreme da ispratimo staru i dočekamo Novu godinu, koja će, nadamo se, biti lepša i uspešnija.  

  

 

  

Tim povodom učenici i nastavnici naše škole organizovali su novogodišnju priredbu.

Slike možete pogledati u galeriji na našem sajtu. 

OŠ „Vuk Karadžić“ obilježila MEĐUNARODNI DAN SOLIDARNOSTI

Povodom MEĐUNARODNOG DANA SOLIDARNOSTI (20-ti decembar),odeljenjska zajednica VII-3, je na svoj način dala doprinos ovom danu.
Oni su učenike starijih razreda upoznali sa značajem ovog dana. Svi učenici, predmetni nastavnici i uprava škole, imali su prilike da se tokom šestog časa, koliko je i trajala akcija, sretnu sa njihovom KUTIJOM SOLIDARNOSTI. Tokom akcije prikupljeno je blizu 10.000 dinara. Novac su namenili za kupovinu NOVOGODISNJIH PAKETIĆA koJe Će pokloniti nekim školarcima. U toku je izrada ŠKOLSKOG PANOA koji će dočarati tok ove uspešne akcije.
Hvala učesnicima.

Slike možete pogledati u GALERIJI na našem sajtu.

Učenici OŠ “Vuk Karadžić” imali priliku da borave u mobilnom planetarijumu Društva astronoma Srbije

Društvo astronoma Srbije je gostovalo u OŠ “Vuk Karadžić” u Tutinu, gdje je u Sali kuhinje za sve zainteresovane učenike bio postavljen mobilni planetarijum. Mobilni planetarijum pripada Društvu astronoma Srbije I funkcioniše tako što putuje po Srbiji, uglavnom po školama, I predstavlja zanimljiv način učenja o nebeskim tijelima I astronomskim pojavama.

  

Mobilni planetarijum je sverni bioskop koji projektuje slike zvezdanog neba i nebrojanih spektakularnih objekata koje možemo posmatrati u našem univerzumu stvarajući tako nezamenljivo-obrazovno iskustvo. Projekciju mobilnom planetarijumu su jedinstvena prilika za proširivanje znanja iz oblasti prirodnih nauka.

 

 

 

 

U Tutinu prvi put realizovan susret učeničkih parlamenata sa teritorije naše opštine

 U Tutinu je prvi put realizovan susret učeničkih parlamenata opštine Tutin u organizaciji učeničkog parlamenta OŠ „Rifat Burdžović Tršo“.

 

Na sastanku su prisustvovali predstavnici parlamenata  OŠ „Vuk Karadžić“ iz Tutina, OŠ „Aleksa Šantić“ iz Crkvina, OŠ „Meša Selimović“ iz Ribarića, Gimnazija i Tehnička škola, kao i učenici migranti koji pohadjaju osnovne i srednje škole u našoj opštini, njihovi roditelji kao i koordinatori učeničkih parlamenata i koordinatori timova za podršku učenicima migrantima, kao i koordinator predstavnik Kampa u kojem učenici borave.