[/slide] [slide] image 
  • image
  •  
  • image
  • image
  • image
  • image 
  • image  
  • image
  • image  
  • image

"Obrazovanje je zlatni ključ slobode." – Džordž Vašington Karver

 

Seminar u OŠ "Vuk Karadžić" - "Nastava koja podstiče kritičko mišljenje i rešavanje problema"

29. februar 2020.

Obuka za nastavnike u organizaciji Ministarstva prosvete u saradnji sa Britanskom vladom, a pod širim nazivom ’Škole za 21 vek’, održana je 27, 28 i 29.februara u osnovnoj školi "Vuk Karadžić" u Tutinu. U obuci su uključene škole: "Vuk Karadžić" Tutin,  "Ibrahim Bakić" Lekova,  "Meša Selimović" Ribarice i "Aleksa Đilas Bećo" Mojstir-Draga. Našu školu su predstavljali nastavnici fizike - Nihad Sejdović i Amela Zećirović, profesor razredne nastave - Rade Stašević, nastavnici informatike i računarstva - Mihrija Sokolović i Sajma Hodžić, nastavnik srpskog jezika - Emina Hamzagić, nastavnik matematike - Misera Ahmatović, nastavnik nemačkog jezika - Adisa Jakupović i nastavnik likovne kulture Enver Zukorlić.

Voditelji su bili Svetlana Filipović i Silvana Reljić.

Nastavi sa čitanjem

Nacionalni dan knjige obeležen u OŠ "Vuk Karadžić" u Tutinu

28. februar 2020.

Učenici OŠ "Vuk Karadžić" u Tutinu, nizom aktivnosti obeležili su 28. februar Nacionalni dan knjige.  Učenicima je najpre ukazano na istorijski značaj ovog dana, a potom je svaki učenik po sopstvenom izboru pročitao deo iz dečije književnosti, omiljene stihove, citate, delove omiljenih knjiga kao i razgovorom o istim u prisustvu njihovih nastavnika.

Nastavi sa čitanjem

Opštinsko takmičenje iz nemačkog jezika i fizike

25. februar 2020.

Opštinsko takmičenje iz nemačkog jezika održano je 22. februara u 13h, gde je domaćin bila OŠ "Rifat Burdžović Tršo" u Tutinu. Svoju snagu su merili učenici raznih osnovnih škola, dok su samo dva učenika stekla uslov za dalje takmičenje. To su učenici naše škole, Merima Krkušić i predstavnik isturenog odeljenja u Dubovu Alem Bejtović. Čestitamo učenicima i nastavnicima Damiru Hasanović i Adisi Jakupović na postignutom rezultatu!

Nastavi sa čitanjem

Obuka "Od samovrednovanja do eksternog vrednovanja"

15.februar 2020.

Razvijanje kulture kvaliteta, razumevanje povezanosti eksternog vrednovanja sa samovrednovanjem škole i samovrednovanjem nastavnika, jačanje kompetencija nastavnika za primenu metoda i tahnika samovrenovanja opšti su ciljevi obuke pod nazivom "Od samovrednovanja do eksternog vrednovanja". Seminar je realizovan u subotu 15. februara, a istom je prisustvovala većina članova kolektiva. Realizator seminara: Sanela Međedović.

 

Nastavi sa čitanjem