[/slide] [slide] image 
  • image
  •  
  • image
  • image
  • image
  • image 
  • image  
  • image
  • image  
  • image

"Obrazovanje je najmoćnije oružje koje možete upotrebiti da promenite svet." – Nelson Mandela

Projekat - "Svake srede drugo se voće jede"

02. april 2019. godine

Učenici prvog razreda naše škole, zajedno sa učiteljicom Mersijom Kačapor odradili su projekat u okviru Projektne nastave na temu: "Svake srede drugo se voće jede".

Cilj ovog projekta je da učenici saznaju razloge zašto treba jesti voće. Izrada projekta trajala je 4 časa. Za realizaciju projekta korišćeni su nastavni materijali: kolaž, papir, hamer, blok br.2, flomasteri, bojice, makaze, lepak, sveže voće.

Nastavi sa čitanjem

Upis prvaka u školsku 2019/20. godinu

01. april 2019.godine

Upis đaka u prvi razred osnovne škole počinje danas i trajaće do 31. maja.

Novina od ove godine je da roditelji neće morati da nose na upis izvod iz matične knjige rođenih, državljanstvo, potvrdu o prebivalištu, već će to škole pribavljati elektronski.

Nastavi sa čitanjem

POLICIJA PODIŽE NIVO BEZBEDNOSTI KOD OSNOVACA

15. mart 2019. godine

Ministarstvo unutrašnjih poslova u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i ove školske godine preduzima preventivno edukativne aktivnosti kako bi se poboljšao nivo bezbednostne zaštite učenika u osnovnim školama. Tim povodom Policijska uprava Tutin  u toku ove školske godine u svim osnovnim školama u Tutinu realizovaće program “Osnovi bezbednosti dece”. Program obuhvata edukaciju učenika o bezbednosnim rizicima i pretnjama kojima su izloženi, načinu prevencije i veštinama bezbednosne zaštite sa ciljem razvoja njihove bezbednosne kulture. Škola u kojoj je ovaj program predstavljen bila je Osnovna škola "Vuk Karadžić".

Nastavi sa čitanjem

Opštinsko školsko takmičenje u košarci/basketu 2019.

04. mart 2019.

Savez za školski sport Opštine Tutin je organizovao opštinsko školsko takmičenje u košarci/basketu. Takmičenje je održano u Sportskoj hali srednje škole.  Učešće je uzela i naša škola Vuk Karadžić Tutin i možemo biti zadovoljni osvojenim drugim mestom.

Veliku zahvalnost dugujemo nastavniku fizičkog vaspitanja Rasimu Beširović, koji je ujedno i organizator takmičenja i predsednik Saveza za školski sport Opštine Tutin.

    

                           

Nastavnici se obučavaju za rad sa migrantima u Sjenici, Tutinu i Novom Pazaru

26. februar 2019.

Nastavnici iz Sjenice, Tutina i Novog Pazara počeli su obuku za rad sa učenicima migrantima koji su uključeni u proces obrazovanja na područjima ovih lokalnih samouprava.
„Njih 60 su u Osnovnoj školi ’12.decembar’ u Sjenici razmenili i svoja iskustva, pošto se već dve godine i praktično sreću sa učenicima koji dolaze iz bliskoistočnih zemalja, izjavila je kordinatorka projekta Madad 2“, u Sjenici Maida Kolić. Ona je rekla da je takva vrsta obuke „jedinstvena prilika da nastavnici stečena iskustva podele sa drugima i daju primer dobre prakse“.Projekat „Madad 2“ organizuju Ministastvo prosvete i Centar za aktivnu pedagogiju, u cilju osnaživanja kapaciteta i stručnosti nastavnika koji učestvuju u procesu uključivanja migranata u proces obrazovanja.