[/slide] [slide] image 
  • image
  •  
  • image
  • image
  • image
  • image 
  • image  
  • image
  • image  
  • image

"Obrazovanje je najmoćnije oružje koje možete upotrebiti da promenite svet." – Nelson Mandela

OŠ "Vuk Karadžić" obeležila Međunarodni dan deteta

22. novembar 2018.

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana deteta učenici i nastavnici OŠ "Vuk Karadžić", uz učešće dece migranata, prigodnim aktivnostima dali su svoj doprinos popularizaciji prava deteta i u našoj opštini. Uz igru, pesmu, recitacije i čitanje sastava na temu dečijih prava, oni su još jednom podsetili na značaj obeležavanja ovog datuma.

      

Nastavi sa čitanjem

Oktobar mesec zdrave ishrane

01. novembar 2018. 

Zavod za javno zdravlje tokom meseca oktobra promoviše pravilnu ishranu. Tim povodom održana su predavanja u osnovnoj školi "Vuk Karadžić" u Tutinu. Predavanje je održala Selma Biševac. Predavanju su prisustvovali učenici petog, šestog, sedmog i osmog razreda, kao i učenici migranti. Osim učenika, prisustvovala je i nastavnica biologije Nerkesa Dreković, koja je ujedno i koordinator Tima za zdravstvenu zaštitu učenika, kao i stručna služba.

                                  

Nastavi sa čitanjem

Besplatni udžbenici za prvake u nastavi na bosanskom jeziku

31. oktobar 2018.

Podjela udžbenika počela je danas u školama u Tutinu. 

Bošnjačko nacionalno vijeće je ove godine u saradnji sa Turskom agencijom za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA), za učenike prvog razreda u nastavi na bosanskom jeziku u Sandžaku, obezbijedilo besplatne udžbenike, Čitanku i dodatke za grupu nacionalnih predmeta.

Projekti Vijeća imaju za cilj da podrže i osnaže obrazovanja na bosanskom jeziku, te se mnogim školama u Sandžaku, pored besplatnih udžbenika, obezbjeđuju i druga nastavna sredstva kao što su interaktivne table, kompjuteri, televizori, klupe, ali i stručna usavršavanja za nastavnike i učitelje kroz različite vidove edukacija.

Nastavi sa čitanjem

Naša škola u poseti migrantima OŠ „Branko Pešić“ u Zemunu

26. oktobar 2018. godine

OŠ „Vuk Karadžić“ organizovala je 26. oktobra 2018. god.  studijsku posetu osnovnoj školi „Branko Pešić“ u Zemunu u okviru projekta MADAD 2 „Uključivanje učenika migranata u sistem obrazovanja i vaspitanja“. Cilj studijskog putovanja bio je međusobna razmena iskustava u radu sa decom migrantima, te primena međupredmetnih kompetencija u radu; razvijanje solidarnosti, razumevanja i konstruktivne saradnje sa drugima; razvijanje kompetencija za razumevanje i poštovanje prava deteta, ljudskih prava, građanskih sloboda i sposobnosti za život u demokratski uređenom društvu; razvoj i poštovanje rasne, nacionalne, kulturne, jezičke ravnopravnosti, tolerancije i uvažavanje različitosti i dr.

    

Nastavi sa čitanjem