[/slide] [slide] image 
  • image
  •  
  • image
  • image
  • image
  • image 
  • image  
  • image
  • image  
  • image

"Obrazovanje je zlatni ključ slobode." – Džordž Vašington Karver

 

Izložba ćelija

6.10.2021.godine

"Ćelija je osnovna jedinica građe i funkcije svih živih bića"- definicija je koje se i danas svi odlično sjećamo. Ali, učenici  OS Vuk Karadžić Tutin  u svojoj školi ne uče samo suhoparnu teoriju već imaju detaljno osmišljene praktične časove koji im pomažu da lakše shvate oblasti iz kojih crpe znanje. Tako je i ovoga puta bilo na času biologije.

Učenici su na časovima biologije radili projekat koji ih je inspirisao da naprave model ćelije sa ćelijskim organelama služeći se materijalom koji koriste svakodnevno.

Nastavi sa čitanjem

Tematski dan: PRIRODI U POHODE

29.9.2021. god.

Ako uzmemo u obzir da je integrativna nastava zasnovana na principu funkcionalnog povezivanja sadržajnog, saznajnog, psihološkog, organizacionog i sociološkog aspekta nastave, integrativna nastava pruža mnogostruke mogućnosti kvalitetnog vaspitnog i obrazovnog djelovanja.

Nastavi sa čitanjem

UČIONICA – NAŠ DRUGI DOM

6.9.2021.godine

OŠ ,,Vuk Karadžić“ u Tutinu osim što je bogata najboljim učenicima, krase je i kreativni, inovativni, produktivni i odgovorni učitelji. Jedan od njih je i učitelj Muhamed Dreković. 

Pored toga što  učenicima pruža neizmjernu podršku pri sticanju novih znanja, vještina i radnih navika, na samom početku i ove školske godine daje ogroman doprinos  unapređivanju nastave. Učitelj Muhamed svojim zalaganjem i radom ukazuje učenicima o značaju ambijenta, enterijera i ljepote prostora u kome provode vrijeme. Naime ovog septembra učenicima je priredio drugačiji doček od očekivanog, tako što je svojim rukama potpuno renovirao učionicu za buduće trećake. Pod, zidovi, prozori i klupe poprimili su notu razigranosti i šarenila, pa učionica sada odiše dozom radosti i sreće. Ovakva učionica njegovim učenicima će sigurno biti mjesto gdje će lakše savladati i najteže korake u procesu usvajanja znanja, ali i mjesto gdje će stvarati i najlepše uspomene. 

Nastavi sa čitanjem

Prijem đaka prvaka i petaka školske 2021/2022.

31.8.2021. godine

Svečani prijem đaka prvaka održan je 31. 8. 2021. godine uz poštovanje svih propisanih mjera. Učenicima i njihovim roditeljeljima srdačnu dobrodošlicu poželela je direktorica škole Sadeta Nasufović, kao i učiteljice. Osim njih s radošću su ih đočekali pedagog i psiholog škole, ali i mnogi zaposleni.

Od danas je naša škola bogatija za 120 đaka prvaka. Prema prvim koracima ka novom znanju ali i kroz nove avanture vodiće ih učiteljice: Naza Numanović, Esrefa Bajrović, Nermina Sejdović, Milena Palamarević i Jasmina Krkušić.

Nastavi sa čitanjem

Dobro nam došli , đaci prvaci i petaci

30.8.2021.

Poštovani roditelji i dragi učenici,

U skladu sa preporukama Ministarstva prosvjete i ove godine okupljamo se na nešto drugačiji način.

Prijem đaka prvaka sa roditeljima, upoznavanje sa učiteljicama, prozivka učenika po odeljenjima i podjela prvih informacija o organizovanju nastave biće realizovana u utorak 31.8.2021. godine sa početkom u 11 časova, u školskom dvorištu matične škole.

Prijem đaka petaka i upoznavanje sa odeljenjskim starešinama biće održan također u školskom dvorištu, sa početkom u 12 časova.

Toplu dobrodošlicu poželeće vam  direktorica i članovi uprave škole, kao i učiteljice i razredne starešine.

Dobro došli u školu, mjesto gdje zajedno rastemo i učimo!