[/slide] [slide] image 
  • image
  •  
  • image
  • image
  • image
  • image 
  • image  
  • image
  • image  
  • image

"Obrazovanje je najmoćnije oružje koje možete upotrebiti da promenite svet." – Nelson Mandela

Zaposleni u OŠ „Vuk Karadžić“ u Tutinu svojim sredstvima renovirali nekoliko školskih prostorija

25. februar 2019.

Učenici osnovnih i srednjih škola danas su nakon zimskog raspusta ponovo u školskim klupama. Za kolektiv osnovne škole Vuk Karadžić u Tutinu i tokom raspusta nije bilo odmora. Zajedničkom akcijom direktorice i nastavnika renovirano je nekoliko školskih prostorija i potpuno obnovljena zbornica. Osim toga, u područnom odeljenju ove škole u naselju Dubovo, izgrađene su još dve učionice, i pušteno je u rad parno grejanje, tako da će učenici ove škole ubuduće nastavu pohađati u samo jednoj smeni.

    

http://sandzackatv.rs/2019/02/26/zaposleni-u-os-vuk-karadzic-u-tutinu-svojim-sredstvima-renovirali-nekoliko-skolskih-prostorija/

Reciklažom do modne revije

28. januar 2019.

Završna faza projekta Reciklažom do modne revije. Učenici "Gimnazije" Tutin i OŠ "Vuk Karadžić", zajedno sa nastavnicom Melisom Kurtanović- koordinatorom na projektu u udruženju, su kroz igru i druženje napravili modnu reviju od spororazgradivih materijala i na kreativan način pokazali svojim drugarima koliko je reciklaža važna za očuvanje životne sredine. Projekat je finansiran od strane Ministarstva omladine i sporta i Centra za razvojnu politiku i saradnju kroz program Mladi su zakon. Realizaciji projekta su se priključili Kancelarija za mlade Tutin i FCC kompanija. Hvala svima na divnom druženju.

Slike možete pogledati u GALERIJI

    

     

Igračka od reciklažnog materijala

27. januar 2019.

U cilju podizanja ekološke svesti učenika osnovnih škola i promovisanje značaja očuvanja životne sredine, SBB fondacija, uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja, organizuje "Ne prljaj. Nemaš izgovor!-IZAZOV".

Drugi izazov koji je zadat osnovcima je IGRAČKA OD RECIKLAŽNOG MATERIJALA. Đaci imaju zadatak da naprave igračku od reciklažnog materijala.

Nastavi sa čitanjem

Obuka za nastavnike informatike u okviru programa „Nastava programiranja u 6. i 7. razredu“

25. januar 2019.

U četvrtak i petak, 24. i 25. januara 2019. u OŠ "Halifa bin Zajd Al Nahjan" u Novom Pazaru realizovana je obuka za nastavnike informatike i računarstva u okviru programa stručnog usavršavanja "Nastava programiranja u 6. i 7. razredu za programski jezik Python". Na obuku se prijavilo tri nastavnika informatike OŠ "Vuk Karadžić" iz Tutina.

Program stručnog usavršavanja je koncepiran tako da obuhvata dva dana neposrednog rada u učionici, svaki dan u trajanju od 6 časova.  Cilj obuke je podizanje digitalnih kompetencija nastavnika informatike koji predaju u 6. i 7. razredu osnovne škole i 1. razredu Gimnazije, kao i njihovo osposobljavanje za primenu programskog jezika Python u nastavi

Program stručnog usavršavanja je podržan od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Zavoda za unapređenje obrazovanja i vaspitanja.

     

Učenici OŠ "Vuk Karadžić" priredili Novogodišnju priredbu

26. decembar 2018.

Učenici Osnovne škole Vuk Karadžić , održali su tradicionalnu Novogodišnju priredbu. Na ovoj novogodišnjoj predstavi prvi put su imali priliku da učestvuju i učenici migranti iz Irana. U sali Doma kulture učenici iz različitih školskih sekcija pesmom, igrom i skečevima pokazali su svojim drugarima, nastavnicima i svim gostima koliko su bili vredni, i  šta su sve radili tokom prvog polugodišta.  Priredbom su ispratili staru i uz poruke mira i ljubavi poželeli srećnu Novu 2019. godinu svojim nastavnicima, roditeljima i svim prijateljima naše škole. Priredba je pokazala njihovu maštovitost, kreativnost i neosporni talenat.

Nastavi sa čitanjem