[/slide] [slide] image 
  • image
  •  
  • image
  • image
  • image
  • image 
  • image  
  • image
  • image  
  • image

"Obrazovanje je najmoćnije oružje koje možete upotrebiti da promenite svet." – Nelson Mandela

Međunarodni dan migranata

18. decembar 2018.

Međunarodni dan migranata obeležen je danas u OŠ "Vuk Karadžić" u Tutinu. S obzirom da su svi učenici, migranti iz Irana, stručna služba i direktorka škole su im na neobičan način čestitali njihov dan sa željom da što pre stignu na cilj gde su se zaputili. 

    

Nastavi sa čitanjem

Učenici naše škole u poseti drugarima migrantima

06. decembar 2018.

Interkulturalno obrazovanje je proces koji od svakog od nas zahteva da poznajemo sebe i sopstvenu kulturu da bismo bili sposobni da razumemo kulture drugih. Budući da je interkulturalno učenje proces u kojem učimo kako da živimo zajedno u svetu različitosti, ono je time i polazna tačka izgradnje zajedničkog života u miru. Tim povodom učenici naše škole su, danas, posetili svoje drugare, decu migrante koji pohađaju školu i u prostorijama Centra za Azil u Tutinu učestvovali, u realizaciji radionice IZRADA ČESTITKI, u organizaciji IOM-a i KIRS-a. 

Zajednički rad i saradnja  omogućili su deci da se bolje upoznaju i ostvare veći stepen razumevanja različitih kultura i tradicija, jer samo ujedinjeni možemo da uspemo. Deca su pokazala svoje umeće, kreativnost, uz osmeh i druženje.

Zahvaljujemo se zaposlenima u Centru na srdačnoj dobrodošlici.

    

    

Obeležen Svetski dan borbe protiv AIDS-a

03. decembar 2018.

I ove godine smo u saradnji sa Crvenim krstom Tutin obeležili Svetski dan borbe protiv AIDS-a. Mladi volonteri Crvenog krsta zajedno sa Timom za saradnju sa Crvenim krstom Vuk Karadžić i kordinatorom Tima Senadom Đerlekom, ukazali su učenicima na značaj zdravstvenog obrazovanja u preventivi kako HIV-a tako i drugih zdravstvenih problema sa kojima se mladi mogu suočiti. Svetski dan borbe protiv HIV/AIDS-a ove godine se obeležava pod sloganom "Saznaj svoj status".

    

 

Za bezbedan saobraćaj

23. novembar 2018.

Profesori razredne nastave prvih razreda naše skole u saradnji sa MUP-om, izveli su zajedničku šetnju kroz grad, sa saobraćajcima, koji su deci objasnili njihovu ulogu i kretanje u saobraćaju.

        

Nastavi sa čitanjem

Aktivnosti naših đaka prvaka

23. novembar 2018.

Nove ideje i velika ljubav prema svom poslu učinili su da njihova učiteljica  Mersija Kačapor krene sa svojim timom u nova osvajanja. Kroz planirani nastavni plan i program, kroz projektnu nastavu uspevaju da realizuju predviđeno gradivo!

 Svet oko nas - " Jesenje drvo" u kreativno-umetničkom I-3. Uz dobre smernice nastaju divna umetnička dela.

      

Nastavi sa čitanjem