[/slide] [slide] image 
  • image
  •  
  • image
  • image
  • image
  • image 
  • image  
  • image
  • image  
  • image

"Obrazovanje je najmoćnije oružje koje možete upotrebiti da promenite svet." – Nelson Mandela

Maj mesec matematike 2019.

14. maj 2019.

Učenici naše škole 14. maja ponovo su bili gosti na obeležavanju meseca matematike, manifestacija koju klub matematičara MathCode organizuje na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru.

    

Učenici su najpre prisustvovali otvaranju izložbe Mihaila Petrovića Alasa, rodonačelnika srpske matematičke škole, gde se prisutnima obratio predsednik Društva matematičara Srbije.

    

Nakon toga, naši učenici uzeli su učešće u takmičenjima slaganje rubikove kocke i prvenstva u šahu, gde su zabeležili značajne rezultate. Naši učenici su takođe imali čast da prisustvuju predavanju koje je održao profesor Vojislav Andrić, predsednik Društva matematičara Srbije. Tema predavanja je bila Diofantove jednačine i matematički rebusi.

    

    

 

 

 

Učenici naše skole uzeli učešće u osnivanju kluba matematičara na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru

09. maj 2019.

Učenici osnovne škole "Vuk Karadžić" imali su čast da prisustvuju osnivanju kluba matematičara na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru. Nakon protokola o osnivanju, učenici su imali priliku da se druže i igraju logičke igre, kao što su slaganje rubikove kocke, hanojske kule, mankala, origami, sudoku, šah i mnoge druge. Naši učenici će druženje nastaviti 14. maja, kada će se održati takmičenje u šahu i slaganju rubikove kocke, nakon čega će prisustvovati predavanju na temu matematički rebusi i singapurska matematika. 

  

  

   

Rekreativna nastava na Zlatiboru 2019. godine

6.maj 2019.godine

Godišnjim planom rada za školsku 2018/2019.godinu škola je planirala realizaciju nastave u Prirodi za učenike prvog, drugog, trećeg i četvrtog razreda.

Rekreativna nastava za učenike mlađih razreda OŠ "Vuk Karadžić" Tutin realizovana je na Zlatiboru u periodu od 30. 4. 2019. do 5. 5. 2019.godine. Tamo su za njih svakog dana bile organizovane nastavne, sportsko - rekreativne i zabavne aktivnosti, šetnje i izleti.

Kroz šetnje su učenici imali priliku da upoznaju okolinu, da se druže i brinu o sebi i drugima. Sportske aktivnosti su organizovane u hotelskoj sali i u prirodi, a uključivale su raznovrsne elementarne, poligonske, sportske, gimnastičke i takmičarske igre i vežbe. Učenje je takođe bilo organizovano u prostorijama hotela i u prirodi.

Svako veče su bili različiti tematski zabavni programi u hotelskoj prostoriji - diskoteka, karaoke, maskenbal, modna revija, plesno i filmsko veče, sa dodelom diploma na kraju. Svaki učenik je dobio diplomu za aktivnost u kojoj je bio najbolji.

     

    

Fotografije možete pogledati ovde.

 

Maturska ekskurzija osmaka, Beograd-Novi Sad

08. april 2019.godine.

Maturska ekskurzija osmih razreda održana je 05,06 i 07.aprila 2019.godine. U pratnji učenika osmih razreda, iz šest odeljenja, bile su njihove odeljenske starešine, Hakija Hadžić, Fehrat Preljević, Sumera Aličković, Rasim Beširović, Melisa Kurtanović, Dževad Gološ, Merima Fakić, kao i direktorka škole Sadeta Nasufović.  

Nastavi sa čitanjem