[/slide] [slide] image 
  • image
  •  
  • image
  • image
  • image
  • image 
  • image  
  • image
  • image  
  • image

“Obrazovanje je najmoćnije oružje koje možete koristiti da promjenite svijet.” - Nelson Mandela

 

Promovišemo Matematiku

31. V 2022.

                               

Učenici sedmog i osmog razreda naše škole posetili su manifestaciju Maj mjesec Matematike , koja je organizovana na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru. Imali su priliku da vide bogat i zanimljiv sadržaj. Iskoristili su šansu da se oprobaju u šahu, da igraju drevnu igru Mankala, Tangram, da rešavaju razne kvizove i mozgalice. Probali su animacije u Geogebri, dokazivali Pitagorinu teoremu pomoću kolača, pravili od slamčica geometrijske oblike, probali trikove sa kartama, učili kako da slože Rubikovu kocku. Videli su modele pravilnog dodekaedra i ikosaedra. Učenici su proveli kvalitetno vrijeme razvijajući logičko zaključivanje i družeći se sa ostalim ljubiteljima Matematike. Zahvaljujemo se Vahidu Demiroviću, direktoru gradske biblioteke  "Dr. Ejup Mušović", koji je i sada prepoznao potrebu afirmacije nauke kod učenika i finansirao prevoz za njih i njihove mentore.

Nastavi sa čitanjem

Profesionalna orijentacija

30. V 2022. 

Ulazak u osmi razred osnovnog obrazovanja je vrijeme kada učenik treba da počne da razmišlja o putevima daljeg školovanja. Kako da svoje školovanje nastavi na najbolji način? Kako da za sebe odabere dobru školu, onu vrstu obrazovanja koja mu najbolje leži i za koju ima najveće šanse i da upiše? E, tu dolazi pomoć psihologa, pedagoga, odeljenskog starešine i nastavnika škole.

Pedagoško-psihološka služba i nastavnici informatike i računarstva Sajma Hodžić i Mihrija Sokolović Ramičević dio časova posvetili su realizaciji radionica iz Programa PO (profesionalne orijentacije). Ovih dana sa učenicima osmog razreda naše škole realizovali su radionice na temu: “Kuda posle osmogodišnjeg školovanja?"

Nastavi sa čitanjem

UPOZNALI I ZAVOLELI GORNJU PEŠTER

29. V 2022.

U okviru projekta ,,Upoznajmo lepote našeg kraja" danas smo sa članovima Učeničkog parlamenta posetili Gornju Pešter. Prva asocijacija na Pešter je hladnoća a onda i toplina koja je za stanovnike tog kraja specifična, ušta smo se i sami uvjerili. Početak našeg druženja bio je kod ,,Usamljenog drveta" koje nam je svojom posebnošću dalo energije i volje da nastavimo s istraživanjem pešterskih lepota uprkos kiša koja je milovala naše učenike i nas. Ekipa koja nas je dočekala pokazala nam je ovu drugu stranu Pešteri, dakle toplina.

Nastavi sa čitanjem

Takmičenje iz srpskog i bosanskog jezika

28. V 2022. 

Na općinskom takmičenju iz srpskog jezika koje je održano 26. II 2022. godine učenica petog razreda, Ema Demirović je osvojila II mjesto, mentor Emina Pepić. Takođe, učenik petog razreda, Erkan Hadžić je osvojio III mjesto, mentor Nevzeta Bakić.

Na okružnom takmičenju održanom 9. IV 2022. godine u Kraljevu Erkan Hadžić je osvojio III mjesto, pod mentorstvom nastavnice Nevzete Bakić.

Nastavi sa čitanjem

SVE TE TUTINSKE LEPOTE

24.5.2022. god

U cilju istraživanja, posjete i slikanja prirodnih ljepota i turističkih potencijala opstine Tutin, danas je Učenički parlament OŠ ,,Vuk Karadžić" imao tu čast i zadovoljstvo da obiđe MC Ribarić.

Djeca su, prije svega, uživala u ljepotama ovog kraja, a jedan od najvećih turističkih potencijala naše Opštine je zasigurno jezero Gazivode, ili ti ribarićko jezero, odakle smo i krenuli našu današnju posjetu. Da voda odmara i smiruje to smo se mogli uvjeriti sami! Obilaskom "pazarske plaže" stiče se utisak koliko malo treba da se životna sredina uredi i dovede u idealni sklad. Učenici su imali priliku da slušaju o nastanku jezera i koje su sve riblje vrste zastupljene. Poslije toga smo obišli i Manastir Crna Reka, koji po svom stilu predstavlja jedan od rijetkih na našim prostorima, jer je kompletan dio smješten u stijenu. Mnogi ga nazivaju i "mali Ostrog".

Nastavi sa čitanjem